Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Voltero F330 330w flexibel zonnepaneelVoltero F330 330w flexibel zonnepaneel
  • Nieuw
Beoordeling(0)
€ 449,00
Bluetti AC200PL + S420 voordeel bundelBluetti AC200PL + S420 voordeel bundel
  • Nieuw
Beoordeling(0)
€ 2.289,00
Bluetti AC200PL + B300K voordeel bundelBluetti AC200PL + B300K voordeel bundel
  • Nieuw
Beoordeling(0)
€ 2.979,00
Bluetti AC200PL + S370 voordeel bundelBluetti AC200PL + S370 voordeel bundel
  • Nieuw
Beoordeling(0)
€ 2.169,00
Eco Worthy 12V 40A LaadregelaarEco Worthy 12V 40A Laadregelaar
  • Nieuw
Beoordeling(0)
€ 149,00
Bluetti B300K Expansion Battery | 2764WhBluetti B300K Expansion Battery | 2764Wh
  • Nieuw
Beoordeling(0)
€ 1.379,00
Bluetti AC240P 1843Wh Portable Power StationBluetti AC240P 1843Wh Portable Power Station
  • Nieuw
Beoordeling(0)
€ 1.699,00
Installatie draadloze CarPlay Android BMW navigatieInstallatie draadloze CarPlay Android BMW navigatie
  • Nieuw
Beoordeling(0)
€ 349,00
Eco Worthy 300A accumonitor voor LiFePo4 Lithium and AGM batterijenEco Worthy 300A accumonitor voor LiFePo4 Lithium and AGM batterijen
  • Nieuw

Optimaliseer Je Financiën met KIA en EIA: Slim Investeren en Besparen

Optimaliseer Je Financiën met KIA en EIA: Slim Investeren en Besparen

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf te laten groeien en tegelijkertijd kosten te besparen. Twee fiscale regelingen die hierbij kunnen helpen, zijn de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de Energie-investeringsaftrek (EIA). In deze blog gaan we dieper in op wat deze regelingen precies inhouden en geven we aan de hand van concrete voorbeelden weer hoe je kunt profiteren van de belastingvoordelen.

Wat is de KIA?

De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is bedoeld om investeringen in bedrijfsmiddelen te stimuleren. Investeringen tussen €2.600 en €353.973 komen in aanmerking, waarbij je tot wel 28% van het investeringsbedrag mag aftrekken van je winst. Dit zorgt voor een aanzienlijke belastingbesparing, waardoor je investeringen sneller renderen.

Wat is de EIA?

De Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt belastingvoordelen voor energiezuinige investeringen. Bij de aanschaf van duurzame bedrijfsmiddelen, zoals zonnepanelen of energiezuinige apparatuur, kun je 45,5% van het investeringsbedrag extra aftrekken van je fiscale winst. Dit stimuleert bedrijven om te investeren in milieuvriendelijke technologieën, terwijl de belastingdruk verlaagt.

Rekenvoorbeeld: KIA en EIA in de Praktijk

Laten we een concreet voorbeeld nemen van een ondernemer die een investering van €2.600 doet in een energiezuinige installatie:Stel dat u een eenmanszaak heeft met een jaarwinst van € 100.000 en € 2.600 ex btw die u wilt investeren in energiezuinige apparatuur (centrale met zonnepanelen) die in aanmerking komt voor zowel KIA als EIA. Laten we eens kijken hoeveel belasting u kunt besparen:

1. **KIA-berekening:**

- Uw investering is € 2.600.

- KIA-bedrag = 28% van € 2.600 = € 728.

- Uw winst van € 100.000 wordt verminderd met € 728 voor de KIA-aftrek.

- U betaalt belasting over € 99.272 in plaats van € 100.000.


2. **EIA-berekening:**

- Stel dat de investering in aanmerking komt voor 45,5% EIA.

- EIA-bedrag = 45,5% van € 2.600 = € 1.183.

- Dit bedrag mag u extra aftrekken van uw belastbare winst.

## Belastingbesparing

De totale belastingbesparing is de som van de KIA- en EIA-bedragen:

- KIA: € 728,-
- EIA: € 1.183

Samen is dit € 1.911 aan belastingvoordeel.

Maar wat betekent dit in de praktijk? Laten we uitgaan van het hoogste belastingtarief, namelijk 50% (afgerond voor eenvoudigere berekeningen). We weten al dat zowel KIA als EIA een totale extra belastingaftrek van € 1.911 vertegenwoordigen. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om de initiële investering van € 2.600 over een periode van 5 jaar af te schrijven. Dit betekent dat we in totaal € 4.511 van onze belastbare winst mogen aftrekken.

Concreet betekent dit dat we over het zojuist genoemde bedrag geen belasting hoeven te betalen, wat een besparing oplevert van € 2.255. De netto-investering bedraagt ​​dus feitelijk € 2.600 min € 2.255 (belastingvoordeel) = € 344,5.

Dat is echt een uitzonderlijke kans.

Maar laten we nog een stap verder gaan. Stel dat we besluiten om de AC200PL aan te schaffen samen met 2 x F330W zonnepanelen.

Wij bieden een pakket aan bestaande uit een flexibel zonnepaneel en een AC200 Max voor bestelwagens, zodat u nooit meer zonder stroom zit.

Het zonnepaneel wordt op het dak gemonteerd en het energiestation wordt in de bestelwagen opgeslagen. Enkele voordelen voor bestelwagenbezitters zijn:

Gemak: Alle elektrische apparaten kunnen onderweg worden opgeladen.
Flexibiliteit: U bent nooit meer afhankelijk van een stroomaansluiting. Met de AC200 Max kunt u al uw apparaten van stroom voorzien.
Terugverdientijd van 1 jaar: Als u de AC200 Max elke dag volledig oplaadt en ontlaadt, bespaart u € 350 per jaar tegen de huidige energieprijzen.

Bespaar Met KIA en EIA

Met de KIA en EIA regelingen kun je flink besparen op je investering. Dankzij de KIA mag je tot 28% van je investering aftrekken van je winst, wat je belastingverplichting verlaagt. Daarnaast biedt de EIA je de mogelijkheid om nog eens 45,5% extra aftrek te realiseren bij duurzame en energie-efficiënte aankopen.

Benieuwd hoe jij optimaal kunt profiteren van deze belastingvoordelen? Klik hier voor meer informatie en ontdek hoe je jouw financiële voordelen kunt maximaliseren.

Het belastingvoordeel


Het is belangrijk om op te merken dat het belastingvoordeel van zowel KIA als EIA afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder uw belastingtarief en uw bedrijfsvorm. De hoogte van uw belastingvoordeel kan variëren, afhankelijk van uw individuele situatie.

Belastingtarieven: De hoogte van uw belastingvoordeel wordt beïnvloed door het belastingtarief waarin u valt. In Nederland hebben we verschillende schijven met bijbehorende belastingtarieven. Dit betekent dat hetzelfde aftrekbare bedrag voor KIA en EIA verschillende belastingbesparingen kan opleveren, afhankelijk van uw inkomen.

Bedrijfsvorm: De bedrijfsvorm die u hebt gekozen, speelt ook een rol. Als u bijvoorbeeld een eenmanszaak hebt, wordt het belastingvoordeel meestal verrekend met uw inkomstenbelasting. In het geval van een BV kan het aftrekken van deze investeringen van invloed zijn op de vennootschapsbelasting.

Om een ​​nauwkeurige schatting te krijgen van de belastingvoordelen die u kunt behalen door KIA en EIA te gebruiken, raden wij u aan contact met ons op te nemen. Onze experts kunnen u helpen de specifieke voordelen te bepalen die op uw situatie van toepassing zijn en een gedetailleerde berekening uitvoeren.

Het optimaliseren van uw belastingvoordeel is een belangrijk onderdeel van de financiële planning voor ondernemers. Door gebruik te maken van deze regelingen kunt u niet alleen investeren in uw bedrijf, maar ook aanzienlijk besparen op uw belastingen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies en op maat gemaakte berekeningen afgestemd op uw unieke omstandigheden. Wij staan ​​klaar om u te helpen uw financiële voordelen te maximaliseren.

Vragen

Heeft u vragen of vindt u het lastig om een product uit te kiezen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! We staan klaar om u te helpen. U kunt ons bereiken via telefoonnummer +31 40 2092324 of per e-mail op info@offgridsupply.nl. We kijken ernaar uit om van u te horen en u te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze.

Zie ook onze andere product categorieën:

PORTABLE POWER STATION
ENERGIEOPSLAG THUIS
ZONNEPANELEN
VOORDEEL BUNDELS
LAADPALEN
ACCESSOIRES




    Leave a Reply